spot_img
Civiltech
Civiltech
spot_img

Εξοικονομώ 2023 & Εξοικονομώ – Ανακαινίζω: Το σχέδιο για το ενιαίο πληροφοριακό των 2 προγραμμάτων

Nanodomi
Bosch

Όπως κατέγραψε το B2Green τις παραμονές εορτών, δόθηκε στη δημοσιότητα η Διακήρυξη Διεθνούς Διαγωνισμού για το Έργο “Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου για την Τεχνική Υποστήριξη της υλοποίησης των δράσεων «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2023» και «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ»”, προϋπολογισμού 5.394.000 ευρώ, με Αναθέτουσα Αρχή το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

- Advertisement -

Μέσω του περιεχομένου του ανωτέρω διαγωνισμού, ουσιαστικά δόθηκε η απάντηση για το πότε μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αναμένουν τις πρώτες υπαγωγές. (Δείτε τη σχετική ανάλυση στο B2Green).

Σήμερα, περίπου δύο εβδομάδες αργότερα από τον ανωτέρω διαγωνισμό, δόθηκε στη δημοσιότητα η διακήρυξη νέου διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για το Έργο «Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης επιδοτούμενου προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2023» και «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ» του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος».

- Advertisement -
Olympic Engineering

Η συνολική εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 1.350.000,00 € πλέον ΦΠΑ 324.000,00 €, συνολικά ένα εκατομμύριο εξακόσιες εβδομήντα τέσσερις χιλιάδες ευρώ (1.674.000,00€) με δικαίωμα προαίρεσης για την ανάθεση πρόσθετων υπηρεσιών στο πλαίσιο των ανωτέρω προγραμμάτων ή άλλων παρόμοιων που θα εκδοθούν κατά τα παραπάνω με αντικείμενο όμοιο με αυτό της παρούσας Διακήρυξης για ποσό έως πενήντα τοις εκατό (50%) του αρχικού προϋπολογισμού.

Η χρονική διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε είκοσι τέσσερεις (24) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της και αναλύεται σε ένα (1) μήνα μελέτης εφαρμογής, επτά (7) μήνες υλοποίησης του πληροφοριακού συστήματος, συν δέκα έξι (16) μήνες περιόδου εγγύησης και υπηρεσιών υποστήριξης, η οποία ξεκινά από την παραγωγική λειτουργία του συστήματος που ορίζεται στον 6ο μήνα υλοποίησης με την 1η έκδοση – MVP (η πλήρης έκδοση θα προκύψει με το πέρας της υλοποίησης). Η περίοδος αυτή για προγράμματα Εξοικονομώ προηγούμενων κύκλων ανέρχεται σε οχτώ (8) μήνες με άμεση έναρξη από τον 2ο μήνα της σύμβασης.

Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 9/02/2024 και ώρα 15:00 ενώ η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών ξεκινά με την Ηλεκτρονική Αποσφράγιση του (υπό)φακέλου «Δικαιολογητικά Συμμετοχής – Τεχνική Προσφορά», την 15/02/2024 και ώρα 11:00. Στη συνέχεια, προβλέπεται χρονοδιάγραμμα που μπορεί να φτάσει μέχρι και μερικούς μήνες μέχρι την υπογραφή της σύμβασης και αφορά στην αξιολόγηση των προσφορών, την ενδεχόμενη απαίτηση διευκρινίσεων, τον ορισμό ανοίγματος των οικονομικών προσφορών, τη νέα ενδεχόμενη απαίτηση διευκρινίσεων επί των τελευταίων, την επιλογή προσωρινού αναδόχου, την υποβολή των δικαιολογητικών από τον ανάδοχο, την απόφαση κατακύρωσης και την υπογραφή της σύμβασης, χωρίς να προσμετρούν στο χρονικό διάστημα που απαιτείται για τις ανωτέρω διαδικασίες, ενδεχόμενες προδικαστικές προσφυγές.

Αφού λοιπόν παρέλθει με επιτυχία το ανωτέρω χρονικό διάστημα και επιτευχθεί η υπογραφή της σύμβασης, ο Ανάδοχος υποχρεούται εντός το πολύ οκτώ ημερολογιακών μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, να έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξη και θέσει σε παραγωγική λειτουργία του συνόλου του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος που προβλέπει το παρόν έργο και τις συσχετιζόμενες με αυτά υπηρεσίες. Δύο (2) μήνες νωρίτερα ορίζεται η έναρξη παραγωγικής λειτουργίας της 1ης έκδοσης (MVP) του συστήματος, με διάθεση κατ’ελάχιστον των βασικών λειτουργιών των υποσυστημάτων Διαχείρισης Επιδοτούμενων Προγραμμάτων, Διαλειτουργικοτήτων, Διαχείρισης χρηστών και ρόλων και της Διαδικτυακής Πύλης, καθώς επίσης και των πλήρων δυνατοτήτων παρακολούθησης δανείων και του υποσυστήματος επιχειρηματικής ευφυΐας.

Σκοπός του έργου

Το έργο «Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης επιδοτούμενου προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» & «Εξοικονομώ Ανακαινίζω για Νέους» του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος» έχει ως αντικείμενο την υλοποίηση νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος με βασικό στόχο τη δημιουργία μιας ενιαίας πλατφόρμας όπου μέσω της οποίας θα υποστηρίζεται η ροή εργασιών και η διαχείριση του επιδοτούμενου – συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» & «Εξοικονομώ Ανακαινίζω για Νέους», το οποίο έχει προκηρυχθεί από το ΥΠΕΝ σύμφωνα με τον προγραμματισμό των αρμόδιων υπηρεσιών. Θα αποτελέσει, κατ’ αυτόν τον τρόπο, το βασικό εργαλείο τόσο για τους ωφελούμενους – συμμετέχοντες χρήστες στο πρόγραμμα αυτό, όσο και από τους λοιπούς εμπλεκόμενους για την παρακολούθηση και διαχείριση τους (Αναθέτουσα Αρχή, Φορέας Υλοποίησης, αρχές ελέγχου, κλπ).

Στο σχεδιασμό θα ληφθεί υπόψη η παρούσα κατάσταση από τη λειτουργία αντίστοιχων πληροφοριακών συστημάτων του ΥΠΕΝ για την υποστήριξη προγραμμάτων Ενεργειακής Αναβάθμισης (π.χ. Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ, Εξοικονομώ Αυτονομώ, κλπ), ούτως ώστε να αξιοποιηθεί η σχετική εμπειρία και τεχνογνωσία του Υπουργείου και να ελαχιστοποιηθούν προβλήματα και αστοχίες στη σχεδίαση και την υλοποίηση του ΟΠΣ.

Στο υπό ανάπτυξη σύστημα θα μεταφερθούν όλα τα υπάρχοντα δεδομένα των Προγραμμάτων «Εξοικονομώ» που έχουν χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης («Εξοκονομώ 2021») μαζί με τα Προγράμματα «Εξοικονομώ 2023» & «Εξοικονομώ Ανακαινίζω για Νέους», καθώς και όσων προγραμμάτων εκδοθούν για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών στο πλαίσιο Δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ώστε να μπορεί να γίνεται συνολική διαχείριση, έλεγχος και αξιολόγηση δεδομένων.

Το σύνολο των εφαρμογών που θα δημιουργηθούν στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου θα συναποτελούν ένα Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του ΥΠΕΝ και του ΤΕΕ.

Το σύστημα θα αξιοποιεί πλήρως τα κατάλληλα, κατά περίπτωση, διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα για την οργάνωση και διάθεση των πληροφοριών, προσφέροντας πλήρη διαλειτουργικότητα με υφιστάμενες υπηρεσίες και πλατφόρμες με τις οποίες θα απαιτηθεί διασύνδεση.

Επιπλέον, θα ληφθεί μέριμνα το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα να παρέχει εξελιγμένες υπηρεσίες Business Intelligence (στατιστικές αναλύσεις χρήσης με ανάλυση κριτηρίων) που θα προσφέρουν την αναγκαία πληροφόρηση για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων, καθώς και διαχείρισης επιχειρησιακών κανόνων και δυνατοτήτων οικονομικής παρακολούθησης της εκτέλεσης των εγκεκριμένων αιτήσεων.

Παραδοτέα:

Το έργο περιλαμβάνει τις ακόλουθες φάσεις με τα αντίστοιχα Παραδοτέα:

Φάση 1. Ανάλυση Απαιτήσεων και Σχεδιασμός (Μ1)

Στόχοι Φάσης:

  • Η οριστικοποίηση και αποτύπωση των απαιτήσεων του ΟΠΣ,
  • Ο λειτουργικός και τεχνικός σχεδιασμός του συστήματος.

Περιγραφή Φάσης:

Στη φάση αυτή εκτελούνται οι παρακάτω δραστηριότητες, προκειμένου να προετοιμαστεί η υλοποίηση των σχετικών υποσυστημάτων και εφαρμογών.

  • Συλλογή και επεξεργασία απαιτήσεων συστήματος βάσει επιχειρησιακών αναγκών και βαθμο εφικτότητας υλοποίησης,
  • Ανάλυση λειτουργικών απαιτήσεων του συστήματος (διαδικασίες, έντυπα, κωδικοποιήσεις, στατιστικές αναφορές, ρόλοι χρηστών, απαιτήσεις οθονών, κλπ),
  • Ανάλυση απαιτήσεων διεπαφών και σχεδιασμός διαλειτουργικότητας με εξωτερικούς φορείς, καθώς και καθορισμός 20 αναφορών για την παραμετροποίηση του υποσυστήματος επιχειρηματικής ευφυΐας.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν περιλαμβάνουν τον τελικό σχεδιασμό της αρχιτεκτονικής, το λειτουργικό και τεχνικό σχεδιασμό του συστήματος και της βάσης δεδομένων, καθώς και τη μεθοδολογία Ελέγχου και πιστοποίησης της λειτουργικότητας του έργου, σύμφωνα με τα επιθυμητά σενάρια ελέγχου.

Μελέτη της μετάπτωσης των δεδομένων του «Εξοικονομώ 2021» και όσων δεδομένων έχουν συλλεχθεί μετά την υλοποίηση της φάσης 3 των προγραμμάτων «Εξοικονομώ 2023» και «Εξοικονομώ Ανακαινίζω για νέους».

Το σύνολο του παραπάνω σχεδιασμού θα αναλυθεί και αποτυπωθεί στην Μελέτη Εφαρμογής του Έργου.

Παραδοτέα:

Π.1.1 Μελέτη Εφαρμογής (Μ1)

Φάση 2. Ανάπτυξη, Εγκατάσταση και Παραμετροποίηση ΟΠΣ (Μ2-8)

Στόχοι Φάσης:

  • Η ολοκλήρωση της ανάπτυξης και της παραμετροποίησης του συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των επιμέρους υποσυστημάτων,
  • Η εγκατάσταση του στις παρεχόμενες υποδομές.

Περιγραφή Φάσης:

Κατά τη φάση αυτή θα αναπτυχθεί το σύνολο των εφαρμογών και υποσυστημάτων του ΟΠΣ. Επίσης, θα γίνει η υλοποίηση των απαιτούμενων διαλειτουργικοτήτων, καθώς και η υλοποίηση/ παραμετροποίηση του συστήματος επιχειρηματικής ευφυΐας βάσει των αποτελεσμάτων της Φάσης 1.

Το ΟΠΣ θα φιλοξενηθεί στις υποδομές του Κυβερνητικού Νέφους (G-Cloud). Στο πλαίσιο της Φάσης αυτής θα διαμορφωθεί το κατάλληλο περιβάλλον υποδοχής.

Θα υλοποιηθεί, τέλος, η διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης πολιτών με το απαραίτητο περιεχόμενο. Στη φάση αυτή εκτελούνται οι εξής δραστηριότητες:

  • Υλοποίηση συστημάτων σύμφωνα τον επικαιροποιημένο σχεδιασμό, όπως καταγράφεται στη Μελέτη Εφαρμογής του Έργου,
  • Προετοιμασία υποδομών και εγκατάσταση συστήματος στις υποδομές που θα διατεθούν.

Παραδοτέα:

Π.2.1 Αναφορά και ολοκλήρωση 1ης έκδοσης (MVP) συστήματος, με συμπερίληψη κατ’ελάχιστον βασικών λειτουργιών των υποσυστημάτων Διαχείρισης Επιδοτούμενων Προγραμμάτων, Διαχείρισης χρηστών και ρόλων, και της Διαδικτυακής Πύλης (Μ6)

Π.2.2 Αναφορά και ολοκλήρωση εγκατάστασης συστήματος επιχειρηματικής ευφυΐας (Μ6)

Π.2.3 Αναφορά και ολοκλήρωση υλοποίησης διαλειτουργικοτήτων, καθώς και των δυνατοτήτων παρακολούθησης δανείων (Μ6)

Π.2.4 Εγκατεστημένο ΟΠΣ (Μ8)

Φάση 3. Έλεγχος και Δοκιμαστική Λειτουργία Συστήματος (M5-8)

Στόχοι Φάσης:

  • Πλήρης έλεγχος ορθής λειτουργίας του ΟΠΣ

Περιγραφή Φάσης:

Κατά τη φάση αυτή θα εκτελεστούν οι εξής δραστηριότητες:

  • Δημιουργία αντίστοιχου περιβάλλοντος δοκιμών και ελέγχου,
  • Τελικές δοκιμές ελέγχου λειτουργικότητας, με στόχο να επιβεβαιωθεί η εύρυθμη λειτουργία και καλή συνεργασία των εφαρμογών, των συστημάτων και υποσυστημάτων του ΟΠΣ, τόσο μεταξύ τους όσο και εξωτερικά,
  • Υποστήριξη χρηστών στη δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος,
  • Συλλογή παρατηρήσεων από τους χρήστες,
  • Επίλυση προβλημάτων που πιθανώς ανακύψουν, διόρθωση/ διαχείριση λαθών (bug fixing),
  • Έλεγχος ασφάλειας και απόδοσης συστήματος. Βάσει των αποτελεσμάτων του ελέγχου αυτού, διενέργεια ρυθμίσεων/ παραμετροποιήσεων/ προσαρμογών/ τροποποιήσεων κρίνονται απαραίτητες για την αντιμετώπιση ευπαθειών και βελτίωση της απόδοσης του Συστήματος (fine tuning),
  • Επικαιροποίηση τεκμηρίωσης.

Σε περίπτωση που κατά την περίοδο αυτή εμφανισθούν προβλήματα ή διαπιστωθεί ότι δεν πληρούνται κάποιες από τις προδιαγραφόμενες απαιτήσεις, ο Ανάδοχος οφείλει να προβεί στις απαραίτητες βελτιωτικές παρεμβάσεις και αναπροσαρμογές, ώστε το Σύστημα, μετά το πέρας της Δοκιμαστικής Λειτουργίας, να είναι έτοιμο για παραγωγική εκμετάλλευση.

Αναφορικά με την εκπαίδευση, θα παρασχεθούν ικανοποιητικές υπηρεσίες εκπαίδευσης των στελεχών του ΥΠΕΝ και του ΤΕΕ, όλων των βαθμίδων που συμμετέχουν στην αξιοποίηση και τη λειτουργία των συστημάτων και εφαρμογών, που θα έχουν ως στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας, έτσι ώστε:

  • Να κατανοήσουν τις λειτουργίες των εφαρμογών, των υποσυστημάτων, των υπηρεσιών και των συνοδευτικών εργαλείων διαχείρισης, που απαιτούνται για τη συντήρηση, διαχείριση και εύρυθμη λειτουργία του συστήματος,
  • Να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία ανάλογα με το επιχειρησιακό τους ρόλο στη διαχείριση του συστήματος.

Τα ανωτέρω θα εκτελεστούν σε 2 χρόνους, πριν από την ολοκλήρωση και έναρξη παραγωγικής λειτουργίας των υποσυστήματων όπως καθορίζονται στη Φάση 2.

Παραδοτέα:

Π.3.1 Αποτελέσματα Ελέγχων και Δοκιμών λειτουργίας συστήματος και διορθώσεις – 1η έκδοση (Μ6)

Π.3.2 Αποτελέσματα Ελέγχου ασφάλειας και ευπαθειών – 1η έκδοση (Μ6)

Π.3.3 Αποτελέσματα Ελέγχων και Δοκιμών λειτουργίας συστήματος και διορθώσεις – 2η έκδοση (Μ8)

Π.3.4 Αποτελέσματα Ελέγχου ασφάλειας και ευπαθειών – 2η έκδοση (Μ8) Π.3.5 Αναφοράς εκπαίδευσης χρηστών συστήματος από ΥΠΕΝ και ΤΕΕ (Μ8)

Φάση 4 Μετάπτωση Δεδομένων (Μ9)

Π.4.1.Μετάπτωση των δεδομένων του «Εξοικονομώ 2021» και όσων δεδομένων έχουν συλλεχθεί μετά την υλοποίηση και παράδοση της φάσης 3 των προγραμμάτων «Εξοικονομώ 2023» και «Εξοικονομώ Ανακαινίζω για νέους».

Λειτουργία των 3 προγραμμάτων στο νέο ενιαίο πληροφοριακο σύστημα με μεταφορά δεδομένων και επιχειρησιακών κανόνων όπως αυτά θα έχουν διαμορφωθεί

Φάση 5. Εγγύηση καλής λειτουργίας και Τεχνική Υποστήριξη (M2-24)

Στόχοι Φάσης:

  • Να διασφαλιστεί η καλή λειτουργία του συστήματος

Περιγραφή Φάσης:

Στο πλαίσιο του Έργου ο Ανάδοχος οφείλει να προσφέρει Υπηρεσίες Εγγύησης καλής λειτουργίας για είκοσι τέσσερις (24) μήνες από την πρώτη ημερομηνία παραγωγικής λειτουργίας του συστήματος, σύμφωνα με τα ανωτέρω, οι οποίες περιλαμβάνουν τις Υπηρεσίες Τεχνικής Υποστήριξης, όπως περιγράφονται στη συνέχεια (Μ8-Μ24).

Οι Υπηρεσίες αυτές πρέπει να περιλαμβάνουν κατ’ ελάχιστον τα ακόλουθα:

  • Υπηρεσίες υποστήριξης και αποκατάστασης βλαβών που πρέπει να περιλαμβάνουν:
    • Αναλυτική Καταγραφή Πεπραγμένων Συντήρησης (Τακτικών – Έκτακτων Ενεργειών),
    • Τεκμηρίωση σφαλμάτων,
  • Παράδοση αντιτύπων όλων των μεταβολών ή επανεκδόσεων ή τροποποιήσεων των εγχειριδίων του εξοπλισμού, έτοιμου λογισμικού,
  • Τεκμηρίωση εγκαταστάσεων νέων εκδόσεων έτοιμου λογισμικού.
  • Διασφάλιση καλής λειτουργίας των συστημάτων,
  • Εντοπισμός αιτιών βλαβών/ δυσλειτουργιών και αποκατάσταση,
  • Κατόπιν τεκμηριωμένης ειδοποίησης από την αναθέτουσα αρχή, ο Ανάδοχος θα είναι υποχρεωμένος να επιλύει τα προβλήματα εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος. Η επίλυση των προβλημάτων γίνεται υπό συνθήκες Εγγυημένου Επιπέδου Υπηρεσιών,
  • Παράδοση – εγκατάσταση τυχόν νέων εκδόσεων λογισμικών, μετά από έγκριση της αναθέτουσας αρχής,
  • Εξασφάλιση ορθής λειτουργίας όλων των προσαρμογών (customizations) με τις νεότερες εκδόσεις,
  • Παράδοση αντιτύπων μεταβολών ή των επανεκδόσεων ή τροποποιήσεων των εγχειριδίων λογισμικού και εφαρμογών,
  • Για την περίοδο υποστήριξης θα πρέπει να γίνει χρήση κατάλληλης μεθοδολογίας και ειδικού συστήματος για:
    • καταγραφή των συμβάντων και παρακολούθησης της πορείας αντιμετώπισής τους,
    • διαχείριση και τεκμηρίωση αλλαγών του συστήματος.
  • Ορισμοί προσυμφωνημένου επιπέδου υπηρεσιών αποκατάστασης προβλημάτων ευθύνης Αναδόχου:
    • Εργάσιμες Ημέρες: Οι καθημερινές, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, ημέρες της εβδομάδας, εκτός αργιών. Ως μη εργάσιμες ημέρες ορίζονται το Σάββατο και η Κυριακή, καθώς και οι αργίες.
    • Κανονικές Ώρες Κάλυψης (ΚΩΚ): Οι ώρες από 09:00 έως 17:00 των Εργάσιμων Ημερών. Ως μη εργάσιμες ώρες ορίζονται οι ώρες από 00:00 έως 09:00 και οι από 17:00 έως 24:00.

Ο Ανάδοχος καλείται να εκτελέσει τις προαναφερόμενες εργασίες και για τα προηγούμενα προγράμματα Εξοικονομώ (κύκλοι 1, 2 και 3), από το 2ο μήνα (Μ2), κατόπιν σχετικής προετοιμασίας κατά τον 1ο μήνα της σύμβασης, και για χρονικό διάστημα 8 μηνών (Μ2-Μ9).

Παραδοτέα:

Π.5.1 Τριμηνιαίες αναφορές ενεργειών υποστήριξης και εγγύησης καλής λειτουργίας ΟΠΣ Εξοικονομώ για νέους (M9, M12, Μ15, Μ18, Μ21 και Μ24)

Π.5.2 Τετραμηνιαίες αναφορές ενεργειών υποστήριξης και εγγύησης καλής λειτουργίας προηγούμενων προγραμμάτων Εξοικονομώ – Κύκλοι 1, 2 και 3 (M5 και Μ9)

Επιτόπιος Τελικός Έλεγχος Επαλήθευσης

Περιλαμβάνει τον επιτόπιο έλεγχο επαλήθευσης υλοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου . Σε περίπτωση δημιουργίας νέων δομών, συμπεριλαμβάνεται σε αυτή τη φάση και η τεκμηρίωση της κατασκευής. Η τεκμηρίωση της κατασκευής θα πραγματοποιείται μέσω των ελεγκτών δόμησης, το μητρώο των οποίων τηρείται στο ΤΕΕ.

Fibran

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

3ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Verde.Tec 2024
13ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Newsletter

Close Popup

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Ρυθμίσεις απορρήτου

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Τα λειτουργικά cookies παρακολουθούν την σωστή λειτουργία του ιστότοπου μας και επιτρέπουν στον ιστότοπο να θυμάται τις επιλογές που κάνετε (π.χ. προτιμήσεις γλώσσας ή περιοχής). Παρέχουν χαρακτηριστικά, τα οποία σας βοηθούν έτσι ώστε να μη χρειάζεται να καθορίζετε τις επιλογές σας κάθε φορά που επισκέπτεστε τον ιστότοπο. Οι πληροφορίες που συλλέγουν αυτά τα cookies είναι ανώνυμες και δεν είναι δυνατόν να παρακολουθήσουν την δραστηριότητα της περιήγησής σε άλλους ιστότοπους.

Preferences
Τα λειτουργικά cookies παρακολουθούν την σωστή λειτουργία του ιστότοπου μας και επιτρέπουν στον ιστότοπο να θυμάται τις επιλογές που κάνετε (π.χ. προτιμήσεις γλώσσας ή περιοχής).
  • _at_cm_hide

Απορρίψη όλων των υπηρεσιών
Save
Δέχομαι όλες τις υπηρεσίες