spot_img
Civiltech
Civiltech
spot_img

Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Nanodomi
Bosch
Ariston

Με χαιρετισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης και των κομμάτων, ξεκινούν την Παρασκευή το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, οι εργασίες του Πρώτου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών στο οποίο συμμετέχουν Επιχειρηματικά Πάρκα, Επιμελητήρια και Βιομηχανικοί Σύνδεσμοι από όλη την Ελλάδα.

- Advertisement -

Το συνέδριο είναι διήμερο (19 και 20 Απριλίου) και διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών – ΠΑΣΕΒΙΠΕ και τα μέλη του, που είναι είτε Φορείς Διαχείρισης είτε τοπικοί σύνδεσμοι επιχειρήσεων των ακόλουθων Βιομηχανικών Πάρκων: Αλεξανδρούπολης, Άμφισσας, Α’ ΒΙΠΕ Βόλου, Β΄ ΒΙΠΕ Βόλου, Δράμας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Κομοτηνής, Λαμίας, Λάρισας, Πρέβεζας, Σερρών, Σχιστού και Τρίπολης.

Οι χαιρετισμοί

Κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους του πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο κ. Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Ανάπτυξης.

- Advertisement -
Olympic Engineering

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, θα απευθύνει χαιρετισμό ο κ. Νίκος Παππάς, Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών και Τομεάρχης Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Γιώργο Νικητιάδη, Βουλευτή Δωδεκανήσου και Υπεύθυνο του Κ.Τ.Ε. Ανάπτυξης του κόμματος και η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, κ. Αλέξη Χαρίτση.

Στα περιβαλλοντικά – χωροταξικά θέματα, που συνδέονται άμεσα με την ανάπτυξη τόσο των υφιστάμενων όσο και των νέων Πάρκων, θα αναφερθεί μεταξύ άλλων στον δικό του χαιρετισμό ο κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επενδύσεις και Ανταγωνιστικότητα στα Πάρκα

Οι επενδύσεις, τα θεσμικά θέματα και η ανταγωνιστικότητα των πάρκων θα απασχολήσουν τους ομιλητές των δυο πρώτων ενοτήτων της εκδήλωσης. Στα αντίστοιχα θεματικά πάνελ θα συμμετάσχουν οι κκ: Πέτρος Μαντάς, Πρόεδρος ΠΑΣΕΒΙΠΕ, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ, Κώστας Χρηστάκος, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, Μιχάλης Μητσόπουλος, Διευθυντής Τομέα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Πολιτικών ΣΕΒ, Kωνσταντίνος Μωραϊτίδης, Μέλος Δ.Σ. και Δ.Ε. Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Κιντά, Πρόεδρος Α΄ ΒΙ.Π.Ε Βόλου, Νίκος Μουντάκης, Γενικός Διευθυντής με καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου του Νέου Επιχειρηματικού Πάρκου Χανίων, Αριστοτέλης Μπασδάνης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Νίκος Αγγελίδης, Πρόεδρος Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Στέφανος Γεωργιάδης, Πρόεδρος ΕΒΕ Δράμας και μέλος Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Αναστάσιος Καπνοπώλης, Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Αυγερινός, Πρόεδρος ΕΒΕ Φωκίδας, Κωνσταντίνος Παπαπαναγιώτου, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Σερρών και άλλοι διακεκριμένοι ομιλητές. Tις σχετικές θεματικές ενότητες θα συντονίσουν οι κυρίες Λένα Παρασκευά, Δημοσιογράφος του STAR Κεντρικής Ελλάδας και Άντα Σεϊμανίδη, Δημοσιογράφος και Συνιδρυτής του επιχειρηματικού φόρουμ A Energy Investment Initiative και ΣΔΙΤ Forum.

Η ενεργειακή ενότητα

Τα ενεργειακά θέματα, όπως τάση και ποιότητα ρεύματος, δίκτυα, κόστος ενέργειας, αυτοπαραγωγή, θα απασχολήσουν τους ομιλητές της ενεργειακής ενότητας. Θα υπάρξουν τοποθετήσεις μεταξύ άλλων από τον κ. Πάρη Γραβουνιώτη, Αντιπρόεδρο ΠΑΣΕΒΙΠΕ, τον κ. Γιάννη Καμπούρη, Διευθύνοντα Σύμβουλο Περιφερειακού Κέντρου Ελέγχου Ηλεκτρικής Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης – SeleNeCC, τον κ. Εμμανουήλ Καλαϊτζάκη, Διευθυντή Στρατηγικής & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στο Χρηματιστήριο Ενέργειας,  τον κ. Παναγιώτη Λιόντο, Διευθυντή Διεύθυνσης Δικτύου ΔΕΔΔΗΕ, τον κ. Παναγιώτη Ρωμανό, Ενεργειακό Σύμβουλο και  τον κ. Χάρη Βάλλα, στέλεχος της ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ κα. Συντονιστής της ενεργειακής ενότητας θα είναι ο κ. Κώστας Δεληγιάννης, ενεργειακός συντάκτης.

Τα logistics

Στην ενότητα για την εφοδιαστική δραστηριότητα και το χωροταξικό θα συμμετάσχουν οι κκ: Βασίλης Ζεϊμπέκης, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Logistics – EEL, Γιώργος Γιαννίτσης, μέλος ΔΣ Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος και Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών και Βιοτεχνιών Εγκατεστημένων στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, Ιωάννης Λαϊνάς, Senior Advisor Τομέα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Πολιτικών ΣΕΒ, Ευάγγελος Μυταράς, πρόεδρος ΒΙΟΠΑ Άμφισσας και Γιάννης Σαμπράκος, Μέλος ΔΣ του ΕΒΕ Αρκαδίας. Συντονιστής της ενότητας των logistics θα είναι ο κ. Nίκος Καραγιάννης, συντάκτης του Ypodomes.com.

Πράσινα Πάρκα – Εταιρική Διακυβέρνηση – Βιομηχανική Συμβίωση

Για τα πολύ επίκαιρα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης, εταιρικής διακυβέρνησης, ανακύκλωσης και βιομηχανικής συμβίωσης στα Πάρκα, θα τοποθετηθούν την δεύτερη μέρα του συνεδρίου οι κκ:. Ανδρέας Λουκάτος, Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας – ΣΒΣΕ, Χριστίνα Γιοβάνη, Πρόεδρος ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, Γιώργος Καρουζάκης, Μέλος ΔΣ ΕΒΕ Ηρακλείου, Βασίλης Βυζηργιαννάκης, Τομεάρχης Ενεργειακής Αξιοποίησης και Βιομηχανικής Συμβίωσης της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων – ΕΕΔΣΑ, ενώ για το θέμα της Επιχειρηματικής Εξυπνάδας – BI θα τοποθετηθεί ο κ. Παναγιώτης Παναγόπουλος της e-Horizons. O κ. Δημήτρης Βέργαδος, Διευθυντής Τομέα ΜΜΕ & Ενημέρωσης Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών – ΣΕΒ, θα κάνει εισαγωγικά σχόλια και συντονισμό της παραπάνω ενότητας.

Παρουσιάσεις των Επιχειρηματικών Πάρκων

Την Δεύτερη Μέρα του συνεδρίου, θα γίνουν πρωτότυπες παρουσιάσεις της επιχειρηματικότητας στα υφιστάμενα και στα νέα Πάρκα. Τα Πάρκα σε καθεστώς Αυτοδιαχείρισης θα παρουσιάσουν ο κ. Ιωάννης Πολυχρονόπουλος, Πρόεδρος ΒΙΠΑ Σχιστού και η κυρία Ιωάννα Κιντά, Πρόεδρος  Α΄ΒΙΠΕ Βόλου.

Παρουσιάσεις εκ μέρους των Συνδέσμων Επιχειρήσεων υφιστάμενων Πάρκων, θα γίνουν από τους κκ: Πάρη Γραβουνιώτη, Αντιπρόεδρο Συνδέσμου Βιομηχανιών – Βιοτεχνιών Ν. Ροδόπης, Σάββα Καθέρη, Αντιπρόεδρο Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, Χρήστο Γιώτη, Πρόεδρο Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων, Γιώργο Γιαννίτση, Πρόεδρο Συνδέσμου Βιομηχανιών και Βιοτεχνιών εγκατεστημένων στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, Στρατή Σταυρόπουλο, Πρόεδρο Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Δράμας, Ζήση Ντελόπουλο, Πρόεδρο Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων Β΄ Βόλου, Αναστάσιο Πολυζωϊδη, Πρόεδρο Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης, Νίκο Τότση, Πρόεδρο Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης, Χρήστο Γιορδαμλή, Εκπρόσωπο εγκατεστημένων επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρο Δικτύου Συνδέσμων Βιοτεχνιών & Βιομηχανιών Ακριτικών Περιοχών, Κωνσταντίνο Παπαπαναγιώτου, Πρόεδρο Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Σερρών, Ευάγγελο Μυταρά, Πρόεδρο Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΟΠΑ Άμφισσας, Νικόλαο Αθηναίο, Πρόεδρο Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Καλαμάτας, Αλκιβιάδη Ζιάκα, Γενικό Γραμματέα Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας, Ηρακλή Ζηκίδη, Πρόεδρο Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας κα.

Για τα νέα Πάρκα ή για Πάρκα κοντά στη λειτουργία θα αναφερθούν οι κκ Ανδρέας Λουκάτος, Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας και Νίκος Μουντάκης, Γενικός Διευθυντής με καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου του Νέου Επιχειρηματικού Πάρκου Χανίων.

Οι παρουσιάσεις των Πάρκων θα συντονιστούν με σχετικά εισαγωγικά σχόλια από την κα Τζίνα Τσαντρίζου, Γενική Γραμματέα Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. και τον κ. Τριαντάφυλλο Σωτηρόπουλο, Δημοσιογράφο, Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, Πρόεδρο Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας.

Συνεργαζόμενοι φορείς

Ενεργό συμμετοχή στην εκδήλωση έχουν και οι ακόλουθοι θεσμικοί, επιχειρηματικοί φορείς: Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ),Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ),Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος (ΣΒΘΣΕ),Ελληνική Εταιρεία Logistics (EEL), Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και σημαντικός αριθμός επιμελητηρίων.

Χορηγοί

Χορηγοί του συνεδρίου είναι οι εταιρείες «ΑΞΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΤΕ» και «ΑΞΟΝΑΣ ΜΒ ΑΤΕΒΕ» από τον τομέα των κατασκευών, η Α.Κ.Ε.Κ. Α.Ε. από τον  κλάδο παραγωγής κεραμικών προϊόντων, ο όμιλος εταιρειών ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ GROUP, που δραστηριοποιείται στον τομέα του εμπορίου τροφίμων και σίτισης, η ΑΡΧΕ-ΤΥΠΟ, από τον χώρο των εκδόσεων και των εκτυπώσεων και η GREEN OIL το δεύτερο μεγαλύτερο διυλιστήριο αναγέννησης ορυκτελαίων στην Ελλάδα.

Χορηγοί επικοινωνίας

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι: STAR Κεντρικής Ελλάδας, BusinessNews.gr, CSR & ESG WEEK, RetailTODAY, Ypodomes, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, A Energy Investment Initiative και ΣΔΙΤ Forum.

Κοινό που θα παρακολουθήσει

Το συνέδριο απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες σε υφιστάμενες Βιομηχανικές Περιοχές και Επιχειρηματικά Πάρκα, στους προμηθευτές, πελάτες και συνεργάτες τους, σε φορείς και επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε ΕΠ που πρόκειται να γίνουν, η είναι κοντά στο στάδιο λειτουργίας, σε βιομηχανίες εκτός Πάρκων που ενδιαφέρονται για εγκατάσταση, στα συναρμόδια υπουργεία, στους συνεργαζόμενους επιστημονικούς, ενεργειακούς και άλλους φορείς.

Τόπος διεξαγωγής

Το συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Απριλίου 2024, στο Ξενοδοχείο Royal Olympic, στην Αθήνα (Διεύθυνση: Αθανασίου Διάκου 28, Στήλες Ολυμπίου Διός). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες

Γραφείο Τύπου ΠΑΣΕΒΙΠΕ   Τ: 210 6912 183 & 210 6912 505   K: 697 8373 031 & 697 4904 165

Email: press.pasevipe@gmail.com   Γραμματεία ΠΑΣΕΒΙΠΕ   Τ: 261 0225 517 K: 698 4627 588

Email: pasevipe.secretary@gmail.com   LinkedIn: www.linkedin.com/company/pasevipe

Fibran
Katoikia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

3ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Verde.Tec 2024
13ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Newsletter

Close Popup

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Ρυθμίσεις απορρήτου

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Τα λειτουργικά cookies παρακολουθούν την σωστή λειτουργία του ιστότοπου μας και επιτρέπουν στον ιστότοπο να θυμάται τις επιλογές που κάνετε (π.χ. προτιμήσεις γλώσσας ή περιοχής). Παρέχουν χαρακτηριστικά, τα οποία σας βοηθούν έτσι ώστε να μη χρειάζεται να καθορίζετε τις επιλογές σας κάθε φορά που επισκέπτεστε τον ιστότοπο. Οι πληροφορίες που συλλέγουν αυτά τα cookies είναι ανώνυμες και δεν είναι δυνατόν να παρακολουθήσουν την δραστηριότητα της περιήγησής σε άλλους ιστότοπους.

Preferences
Τα λειτουργικά cookies παρακολουθούν την σωστή λειτουργία του ιστότοπου μας και επιτρέπουν στον ιστότοπο να θυμάται τις επιλογές που κάνετε (π.χ. προτιμήσεις γλώσσας ή περιοχής).
  • _at_cm_hide

Απορρίψη όλων των υπηρεσιών
Save
Δέχομαι όλες τις υπηρεσίες