back to top
spot_img
Civiltech

RunMyProject.gr by B2Green

Προσφορές Προϊόντων & Υπηρεσιών • Επαγγελματικός Κατάλογος

spot_img

2ο Φόρουμ για την Πρόληψη Δημιουργίας Αποβλήτων Τροφίμων | Εστίαση, Φιλοξενία

NanoDomi
Bosch
Ariston

Στο πλαίσιο των δράσεων του έργου «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα»(LIFE-IP CEI-GREECE, LIFE18 IPE/GR/000013, https://circulargreece.gr/el/), που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Πράσινο Ταμείο, διοργανώνονται Φόρουμ για την πρόληψη αποβλήτων τροφίμων, με τακτικές συναντήσεις εργασίας και τελικό στόχο την ανάπτυξη εθελοντικών συμφωνιών και άλλων εργαλείων πολιτικής.

- Advertisement -
Olympic Engineering

Μετά την επιτυχία του 1ου Φόρουμ που διοργανώθηκε πέρυσι στο Ηράκλειο Κρήτης, στο οποίο υπογραμμίστηκε η διαπίστωση της ανάγκης μείωσης της σπατάλης τροφίμων απότις επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας, αλλά και η ετοιμότητα και το ενδιαφέρον τους για σχετικές δράσεις, κρίθηκε αναγκαίο το 2ο Φόρουμ να απευθύνει ευρύ κάλεσμα στον τομέα αυτό.

Οι σχετικές υποχρεώσεις που εισάγει ο Νόμος 4819/2021, οι Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις, οι δυνατότητες διαχείρισης μέσα από καλές πρακτικές, η αξιοποίηση της εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και της έρευνας και της τεχνολογίας, οι οικονομικές προοπτικές, οι δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, οι συνέργειες με τα άλλα στάδια της αλυσίδας τροφίμων, κ.α. είναι μερικάμόνο από τα ζητήματα που θα διερευνηθούν στις εργασίες του 2ου Φόρουμ.

- Advertisement -
Civiltech

Στο Φόρουμ θα παρευρεθούν εκπρόσωποι από τα αρμόδια Υπουργεία και άλλους δημόσιους φορείς, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Εστίασης.

Η συμμετοχή στο 2ο Φόρουμ δεν έχει κόστος.

Το 2ο Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 70, Καλλιθέα, ΤΚ 17676, Νέο Κτίριο, Αίθουσα Τελετών).

Δήλωση Συμμετοχής ->https://forms.office.com/r/V1gbNVmRbT

Επικοινωνία ->circular-economy@hua.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

9:30-10:00 Άφιξη – Εγγραφές

Καφές/ Τσάι / Χυμός

10:00-11:00 Καλωσόρισμα / Χαιρετισμοί / Σύντομες τοποθετήσεις

 

Κωσταντίνος Αμπελιώτης

Καθηγητής, Αντιπρύτανης Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

«Οι δράσεις του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου για την πρόληψη και αξιοποίηση των αποβλήτων τροφίμων»

 

Έλενα Ράπτη(έχει προσκληθεί)

Υφυπουργός Τουρισμού

 

Μανώλης Γραφάκος

Γενικός ΓραμματέαςΣυντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

 

Κωνσταντίνος Τζανετόπουλος
Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Συμβάσεων, Γενική Γραμματεία Εμπορίου& Προστασίας Καταναλωτή,  Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

 

Εκπρόσωπος

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος

 

Δημήτρης Κάρναβος(αναμένεται επιβεβαίωση)

Δήμαρχος Καλλιθέας και Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής

 

 

Παρουσιάσεις

 

11:00-11:10 Σοφία Μάνη

Προϊσταμένη Τμήματος Διαχείρισης Αποβλήτων και Συντονίστρια του έργου LIFEIPCEIGreece, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

«Οι απαιτήσεις του νομικού πλαισίου για τα απόβλητα τροφίμων στην εστίαση και τη φιλοξενία»

 

11:10-11:20 Κάτια Λαζαρίδη

Καθηγήτρια, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

«Οι δράσεις του έργου LIFE IP CEI για την πρόληψη των αποβλήτων τροφίμων»

 

11:20-11.30 Χριστίνα Χρόνη

Επίκουρος Καθηγήτρια, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

«Τεχνολογικές μέθοδοι αιχμής για την πρόληψη και μείωση της σπατάλης τροφίμων στην εστίαση»

 

11.30-11.40 ΡηνέταΜήτση

Corporate Affairs & Communication Director, Goody’s-Everest Group of companies

«Ποσοτικοποίηση και παρακολούθηση αποβλήτων τροφίμων στην εστίαση: εμπειρίες και προκλήσεις»

 

11.40-11.50 Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Προϊστάμενος Τμήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Απορριμμάτων, Δήμος Αθηναίων

«Το πρόγραμμα συλλογής και διαχείρισης των βιοαποβλήτων στα ξενοδοχεία της Αθήνας. Μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και της ΕΞΑΑΑ»

 

11.50-12.00 Εκπρόσωπος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ

«ReBreading: Βελτίωση της ποιότητας παραγωγής του ψωμιού και μείωση των αποβλήτων τροφίμων – Ανάδειξη του Erasmus+ ως καταλύτη για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας στην Ευρώπη και την ενίσχυση νέων δεξιοτήτων και γνώσεων»

 

12.00-12.10 Εκπρόσωπος τουΕθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού – ΕΟΠΠΕΠ

(έχει προσκληθεί)

 

12.10-12.20 Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και Κωνσταντίνος Αναγνωστέλος

Πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές Ενηλίκων Ειδικοτήτων Εστίασης και ΦιλοξενίαςΙΕΚ

«Η εκπαίδευση και η επαγγελματική κατάρτιση αρωγός για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στο χώρο της εστίασης και φιλοξενίας»

 

 

12:20-13.00

 

 

Διάλειμμα / Καφέs

 

 

 

 

13.00-14:00

 

 

Συζήτηση – Στρογγυλό τραπέζι

«Στόχοι ΕΕ, Δράσεις, Προκλήσεις και Προοπτικές»

 

Συντονισμός:

Κάτια Λαζαρίδη,Καθηγήτρια,Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Κωνσταντίνος Αμπελιώτης, Καθηγητής, Αντιπρύτανης, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

 

Σύντομη τοποθέτηση / Παρέμβαση – Ανταλλαγή απόψεων από:

 

  ·  Γεώργιος Ηλιόπουλος, Πρόεδρος, Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων – ΕΕΔΣΑ

·  Νικόλαος Καστρινάκης, Γενικός Διευθυντής, Εκπαιδευτικός Όμιλος ΣΒΙΕ

·  Γιάννης Λιάρος, Πρόεδρος, Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης – ΕΠΟΕΣ

·  Αχιλλέας Πληθάρας, Υπεύθυνος Αποτυπώματος, WWF Ελλάς

·  Ντία Χωραφά, Συντονίστρια Δράσης «Συμμαχία για την Μείωση Σπατάλης Τροφίμων», «Μπορούμε»

·  Εκπρόσωπος, Διεύθυνση Διαχείρισης Αποβλήτων, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

 
14:00-15:00 Ελαφρύ Γεύμα – Ελεύθερη Συζήτηση Ευκαιρίες Δικτύωσης

 

3DR Engineering
Thermovent
Kostal Solar

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

3ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Verde.Tec 2024
13ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Newsletter

Close Popup

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Ρυθμίσεις απορρήτου

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Τα λειτουργικά cookies παρακολουθούν την σωστή λειτουργία του ιστότοπου μας και επιτρέπουν στον ιστότοπο να θυμάται τις επιλογές που κάνετε (π.χ. προτιμήσεις γλώσσας ή περιοχής). Παρέχουν χαρακτηριστικά, τα οποία σας βοηθούν έτσι ώστε να μη χρειάζεται να καθορίζετε τις επιλογές σας κάθε φορά που επισκέπτεστε τον ιστότοπο. Οι πληροφορίες που συλλέγουν αυτά τα cookies είναι ανώνυμες και δεν είναι δυνατόν να παρακολουθήσουν την δραστηριότητα της περιήγησής σε άλλους ιστότοπους.

Preferences
Τα λειτουργικά cookies παρακολουθούν την σωστή λειτουργία του ιστότοπου μας και επιτρέπουν στον ιστότοπο να θυμάται τις επιλογές που κάνετε (π.χ. προτιμήσεις γλώσσας ή περιοχής).
  • _at_cm_hide

Απορρίψη όλων των υπηρεσιών
Save
Δέχομαι όλες τις υπηρεσίες