spot_img
Civiltech
Civiltech
spot_img

Ανοικτή επιστολή 106 Μηχανικών στον Πρωθυπουργό για την παράταση ισχύος παρεκκλίσεων στην εκτός σχεδίου δόμηση

Nanodomi
Bosch

Δημοσιεύουμε παρακάτω την Ανοικτή Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρμόδιους Υπουργούς, την οποία υπογράφουν δεκάδες ανεξάρτητοι και μεμονωμένοι μηχανικοί του Νομού Χανίων και όχι μόνο, σχετικα με την κατάργηση στις 9/12/2022 των παρεκκλίσεων στην εκτός σχεδίου δόμηση.

- Advertisement -

Όπως επισημαίνουν οι υπογράφοντες, “η επιστολή ΔΕΝ προέρχεται από το Τ.Ε.Ε., ούτε από τους οργανωμένους Κλαδικούς Συλλόγους, είναι μια αυθόρμητη ενέργεια μάχιμων μηχανικών για αυτόν τον παραλογισμό που φαίνεται ότι οδεύουμε…

Διαβάστε παρακάτω το περιεχόμενο της επιστολής:

- Advertisement -
Olympic Engineering

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΙΣΧΥΟΣ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΟΜΗΣΗ

ΑΠΟ: ΣΥΝΗΜΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ ΣΥΝ-ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΩΝ

ΠΡΟΣ:
ΠΘ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠ.ΕΝ Κ. ΣΚΡΕΚΑ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥΣ Κ. ΤΑΓΑΡΑ-Κ.ΑΜΥΡΑ

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Αξιότιμοι κύριοι Υφυπουργοί,

Σε συνέχεια των εξελίξεων και της ενημέρωσης των μηχανικών αλλά και των ιδιωτών ιδιοκτητών αμέτρητων γεωτεμαχίων στην Ελληνική επικράτεια, σε συνέχεια της αγωνιώδους προσπάθειας αμφότερων να προσαρμοστούμε στις αλλαγές και τις συνεχείς Νομοθετικές πολεοδομικές μεταρρυθμίσεις, σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή, στην οποία εκφράζουμε την δυσαρέσκειά μας και την αγωνία μας για την αδιάλλακτη αντιμετώπιση μέχρι σήμερα του φλέγοντος θέματος της εκτός σχεδίου δόμησης, με την επικείμενη εφαρμογή του Ν.4759/2020/αρθ.40 και την κατάργηση της δόμησης σε κάθε εκτός οικισμού & εκτός σχεδίου ιδιοκτησία μικρότερη των τεσσάρων στρεμμάτων στις 9 Δεκεμβρίου 2022.

Εν μέσω εκτάκτων συνθηκών σε διεθνές επίπεδο, πανδημίας, ενεργειακής κρίσης, εκτόξευση κόστους διαβίωσης, ειδικών συνθηκών σε Εθνικό επίπεδο, αμέσως μετά την 10ετή επώδυνη οικονομική κρίση, παράλληλα δε με το αδιεξοδικό για τον πολίτη όπως εξελίσσεται θέμα των Δασικών Χαρτών, την έλλειψη πολεοδομικής και χωροταξικής οργάνωσης, την κτηματογράφηση της χώρας σε πρωτοφανείς παγκοσμίως ασφυκτικούς χρόνους, σε συνδυασμό επίσης με τον διαρκώς συρρικνούμενο και υπερσυμφορημένο σε υποθέσεις δημόσιο τομέα, θεωρούμε ότι η εφαρμογή του παραπάνω νομοθετήματος είναι άκαιρη και χωρίς κανένα περιβαλλοντικό ή πολεοδομικό όφελος, θα αποτελέσει δε ένα ακόμα πλήγμα στην αγωνιώδη προσπάθεια των πολιτών να διαφυλάξουν τις περιουσίες και τα εισοδήματά τους, αλλά και μία καταστροφική εξέλιξη στην οικονομική ανάπτυξη της ενδοχώρας ανά την Ελληνική επικράτεια.

Η ενδεχόμενη επιμονή στην άμεση εφαρμογή του εν λόγω περιορισμού δόμησης, αγνοώντας επιδεικτικά τις απόψεις επιστημονικών φορέων και του συνόλου της κοινωνίας, θα επισφραγίσει μία Νομοθετική αναλγησία του κεντρικού Κράτους εις βάρος των πραγματικών αναγκών των πολιτών του. Επιπλέον, ο μη αφουγκρασμός της κοινωνίας αλλά και των ειδικών επι του θέματος μηχανικών, υποβαθμίζει τους μηχανικούς ως κατωτέρου επιπέδου επιστήμονες που δεν λαμβάνονται υπόψη σε κρίσιμα θέματα. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος ως θεσμοθετημένος επιστημονικός σύμβουλος της Πολιτείας αγνοείται και το επιστημονικό δυναμικό του με το πλεονέκτημα της βιωματικής γνώσης, παραγκωνίζεται από νομικίστικες λογικές, από αστήρικτες οριζόντιες οικολογικές θεωρίες ή απόψεις οι οποίες αγνοούν ή αδιαφορούν για τις συνέπειες της επόμενης μέρας στην κοινωνία.

Από τα γραφόμενα του συγκεκριμένου Νόμου, προκύπτει σαφέστατα ότι το αρμόδιο Υπουργείο θα είχε μεριμνήσει στην θεσμοθέτηση Τοπικών και Ειδικών Πολεοδομικών‐Χωροταξικών Σχεδίων προγενέστερα της εφαρμογής του εν λόγω περιορισμού δόμησης, δηλαδή προ της 9ης Δεκεμβρίου, τα Τοπικά Χωροταξικά θεωρητικά θα τακτοποιούσαν τα προβλήματα της εκτός σχεδίου δόμησης, πράγμα όμως το οποίο επ’ ουδενί ΔΕΝ έγινε πράξη έως σήμερα. Τα εύλογα λοιπόν ερωτήματα που προκύπτουν είναι : Γιατί διαρρέεται ότι δεν θα δοθεί παράταση στην δυνατότητα δόμησης των μικρών γεωτεμαχίων εφόσον δεν έχουμε ακόμα Τοπικά ή Ειδικά Χωροταξικά σχέδια;; Επι της ευκαιρίας ερωτούμε: γιατί δεν έχουμε πλατφόρμα θεσμικών γραμμών; Γιατί δεν έχουμε Τράπεζα Γης; Γιατί δεν έχουμε παρατηρητήρια αυθαιρέτων κλπ., τα οποία είχαν προβλεφθεί τα προσφάτως προηγούμενα χρόνια. Γιατί τόση βιασύνη λοιπόν να αλλάξει ξαφνικά ο υφιστάμενος χάρτης της πολεοδομικής Νομοθεσίας, ενώ δεν έχει προσδιοριστεί καν ούτε η τρέχουσα ταυτότητά της πλήρως, ούτε έχει προετοιμασθεί η επόμενη μέρα;;

Δυστυχώς η Πολιτεία με την παράταση αυτή που ΔΕΝ έχει δώσει έως σήμερα ως αυτονόητα όφειλε, αγνοεί το ίδιο το γράμμα και το πνεύμα του παραπάνω Νόμου της, προχωρώντας σε μια μεταρρύθμιση χωρίς ουδεμία «μελέτη βιωσιμότητας» όσων επηρεάζονται και χωρίς ουσιαστικά να παρέχει μεταβατική περίοδο προσαρμογής δεδομένου των ανωτέρω περιγραφόμενων ειδικών συνθηκών. Διαφαίνεται ότι επιλέγεται ο «ξαφνικός θάνατος» σε εκατομμύρια ιδιοκτησίες και αξίες γης, οδηγώντας σε μαρασμό την ενδοχώρα και κατ’ επέκταση σε συρρίκνωση της Εθνικής οικονομίας. Οικονομία που εν πολλοίς τις τελευταίες δεκαετίες στηρίχτηκε σε αυτού του τύπου την κατακερματισμένη ιδιοκτησία, είτε για ιδιοκατοίκηση, είτε για ανάπτυξη και γιγάντωση του τουριστικού, παραθεριστικού και μη μαζικοποιημένου τουριστικού προϊόντος, το οποίο κατά γενική ομολογία είναι η ατμομηχανή των εσόδων μας ως Ελλάδα.

Η δεδομένη λοιπόν μαζική απαξίωση της γης που θα επέλθει, είτε θα αλλάξει κατά τόπους πλήρως το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αφού η εμπορική αξία των ακινήτων θα εκμηδενιστεί και θα εκποιούνται «μπιρ ‐ παρά» , με απώτερο σκοπό των επίδοξων αγοραστών την μελλοντική συνένωση των μικρών τεμαχίων προς δημιουργία τεραστίων οικοπέδων και ανέγερση τουριστικών μεγαθηρίων (δεν το υποθέτουμε, το προβλέπει η ίδια προαναφερόμενη παραπάνω Νομοθεσία…!!), είτε σε άλλες περιοχές η βίαιη αυτή εξέλιξη, σε συνδυασμό με την επιτακτική ανάγκη για στέγαση, θα παραβλέψει τους Νόμους και κανόνες, όπως εξάλλου έχει συμβεί και στο παρελθόν, οδηγώντας σε μία νέα γενιά αυθαιρέτων. Επιπλέον των παραπάνω, δε μπορεί να μην σχολιασθεί ότι την ίδια στιγμή που ανοίγει ο δρόμος για δημιουργία mega‐τουριστικών εκμεταλλεύσεων, που προωθείται η νομιμοποίηση έως και Δασικών Αυθαιρέτων, ταυτόχρονα να προβάλλεται η κατάργηση της δόμησης των μικρών κατά παρέκκλιση ακινήτων εκτός σχεδίου ως αναγκαίο μέτρο προστασίας του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, αυτό είναι οξύμωρο, ακατανόητο, παράλογο και δεν στηρίζεται σε καμία επιστημονική ανάλυση ή θεωρία.

Συνεπώς κατά την άποψή μας, δεν απαιτείται απλά μόνο παράταση πέραν της 9ης Δεκεμβρίου, σοφότερο θα ήταν να αποσυρθεί εντελώς το νομοθέτημα και να ακολουθήσει νέα διαβούλευση, νέα χρονοδιαγράμματα, δεσμεύσεις και έντιμες συμφωνίες μεταξύ Κράτους και πολιτών. Σε κάθε περίπτωση όμως θα έπρεπε η Πολιτεία να μην προβαίνει σε επισφαλείς και αμφιλεγόμενες δομικού τύπου μεταρρυθμιστικές τομές έως ότου να ομαλοποιηθούν οι γεωπολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στην χώρα.

Οι μηχανικοί προσπαθούν να σταθούν στο πλευρό των πολιτών και ταυτόχρονα να ξεπεράσουν κάθε σωματικό και φυσικό εμπόδιο στον ξέφρενο αυτό ρυθμό εξελίξεων και μεταρρυθμίσεων που έχουν επέλθει τα τελευταία 12 χρόνια στην Ελλάδα. Η Πολιτεία αυτή τη στιγμή μας αφήνει μετέωρους και προσβεβλημένους, να σηκώνουμε ένα βαρύ φορτίο που δεν μας αναλογεί.

Στους δε πολίτες, αφήνεται η εντύπωση ότι η Πολιτεία αδιαφορεί για το μέλλον των περιουσιών τους και για την επερχόμενη οικονομική τους συρρίκνωση, και αυτό θέλουμε να πιστεύουμε ότι καμία Κυβέρνηση και ουδένας παράγοντας σε θέση ευθύνης δεν το επιθυμεί.

Προσδοκούμε βάσιμα λοιπόν σε μια υπεύθυνη απόφαση που θα οδηγήσει σε άρση όλων αυτών των αδιεξόδων και θα διευκολύνει στο εγγύς μέλλον την εφαρμογή μιας καθ’ όλα δίκαιης, άρτιας και αποτελεσματικής πολεοδομικής Νομοθεσίας.

ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, 04/11/22

Με εκτίμηση,

Οι κάτωθι υπογράφοντες Μηχανικοί κλπ.

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ

1.

ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 62284

2.

ΑΛΑΝΤΙΝ ΑΪΣ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 67597

3.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 62110

4.

ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 137615

5.

ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 90724

6.

ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗ ΑΡΓΥΡΩ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 126382

7.

ΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 143523

8.

ΑΧΛΑΔΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 91756

9.

ΒΑΡΒΑΝΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 132600

10.

ΒΑΣΙΛΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΒΑΡΔΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.

ΑΜ ΤΕΕ 8861

11.

ΒΙΤΤΩΡΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 85120

12.

ΒΙΤΤΩΡΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 45496

13.

ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΝΑ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 136238

14.

ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ ΚΛΕΑΝΘΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 100360

15.

ΒΟΛΟΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 140528

16.

ΓΕΩΡΓΟΥΔΑΚΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.

ΑΜ ΤΕΕ 11332

17.

ΓΙΑΚΟΥΜΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 100011

18.

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 106689

19.

ΓΚΙΚΑ ΜΑΡΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.

20.

ΓΥΠΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.

ΑΜ ΤΕΕ 10467

21.

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 94180

22.

ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.

23.

ΕΥΘΥΒΟΥΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 83642

24.

ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 43716

25.

ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 92608

26.

ΖΕΛΙΑΛΙΔΟΥ ΚΑΣΣΙΑΝΗ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 55443

27.

ΚΑΖΑΣΗΣ ΦΩΤΗΣ

ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Η/Υ & ΠΛΗΡ.

ΑΜ ΤΕΕ 60212

28.

ΚΑΚΑΒΕΛΑΚΗ ΘΕΟΔΟΣΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 50332

29.

ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 99254

30.

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 65808

31.

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 113917

32.

ΚΑΡΕΦΥΛΛΑΚΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.

ΑΜ ΤΕΕ 20095

33.

ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 113932

34.

ΚΑΣΤΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 36397

35.

ΚΑΤΖΟΥΡΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.

ΑΜ ΤΕΕ 8075

36.

ΚΑΤΣΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 119089

37.

ΚΙΑΓΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 79990

38.

ΚΛΩΝΙΖΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 68917

39.

ΚΛΩΝΙΖΑΚΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 94688

40.

ΚΟΝΤΕΖΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 111452

41.

ΚΟΡΚΑΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 48641

42.

ΚΟΥΡΝΙΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 76833

43.

ΛΕΝΤΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 116909

44.

ΛΙΑΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.

45.

ΛΙΟΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

46.

ΛΥΚΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.

ΑΜ ΤΕΕ 13037

47.

ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 108284

48.

ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 105857

49.

ΜΑΡΑΚΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 81727

50.

ΜΑΡΑΚΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 102832

51.

ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.

ΑΜ ΤΕΕ 16887

52.

ΜΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 110782

53.

ΜΑΥΡΟΓΕΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.

ΑΜ ΤΕΕ Τ20264

54.

ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 64741

55.

ΜΕΤΑΞΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 76818

56.

ΜΠΑΊ’ΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 44980

57.

ΜΠΑΚΑΤΣΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 66424

58.

ΜΠΟΛΑΡΑΚΗΣ ΑΛΕΞΗΣ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 130614

59.

ΜΥΓΙΑΚΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 98099

60.

ΜΥΛΩΝΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 38497

61.

ΜΥΝΤΙΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.

ΑΜ ΤΕΕ 20702

62.

ΝΕΥΡΑΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

AM TEE 121610

63.

ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

AM TEE 36626

64.

ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 136083

65.

ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 57961

66.

ΞΥΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 117072

67.

ΠΑΛΗΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 88649

68.

ΠΑΡΑΣΚΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 58854

69.

ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 52240

70.

ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΑΓΑΠΗ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 96615

71.

ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 80560

72.

ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 152169

73.

ΠΑΡΑΣΧΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 110280

74.

ΠΑΣΠΑΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 111681

75.

ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 126987

76.

ΠΑΤΕΡΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 103907

77.

ΠΕΤΡΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 75486

78.

ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.

ΑΜ ΤΕΕ 13188

79.

ΠΡΩΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 73084

80.

ΡΟΒΙΘΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 89807

81.

ΣΑΜΙΩΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 125014

82.

ΣΕΓΚΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 61437

83.

ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ ΑΡΓΥΡΩ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 115811

84.

ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 25344

85.

ΣΧΕΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.

ΑΜ ΤΕΕ 24051

86.

ΣΧΕΤΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 115880

87.

ΤΖΙΡΤΖΙΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.

ΑΜ ΤΕΕ 8870

88.

ΤΖΟΥΓΚΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 86741

89.

ΤΖΟΥΤΖΟΥΡΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 45271

90.

ΤΡΙΚΟΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 99775

91.

ΤΣΙΚΟΥΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 115939

92.

ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 101577

93.

ΤΣΙΣΜΕΝΑΚΗ ΣΟΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 61460

94.

ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 117338

95.

ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 50312

96.

ΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.

ΑΜ ΤΕΕ 8256

97.

ΧΑΛΑΚΑΤΕΒΑΚΗ ΓΙΩΓΙΑ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 141519

98.

ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΑΚΗ ΕΥΑ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 90852

99.

ΧΑΙΡΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 135011

100.

ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 134975

101.

ΧΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 94772

102.

ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 130617

103.

ΨΥΛΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΜ ΤΕΕ 71301

104.

ΛΕΔΑΚΗ ΑΘΗΝΑ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

105.

ΝΤΕΡΜΑΝΑΚΗΣ Ι. ΙΩΑΝΝΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

106.

ΣΚΥΛΟΥΡΑΚΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

Katoikia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

3ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Verde.Tec 2024
13ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Newsletter

3ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Verde.Tec 2024
13ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Building Materials Forum 2024
Close Popup

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Ρυθμίσεις απορρήτου

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Τα λειτουργικά cookies παρακολουθούν την σωστή λειτουργία του ιστότοπου μας και επιτρέπουν στον ιστότοπο να θυμάται τις επιλογές που κάνετε (π.χ. προτιμήσεις γλώσσας ή περιοχής). Παρέχουν χαρακτηριστικά, τα οποία σας βοηθούν έτσι ώστε να μη χρειάζεται να καθορίζετε τις επιλογές σας κάθε φορά που επισκέπτεστε τον ιστότοπο. Οι πληροφορίες που συλλέγουν αυτά τα cookies είναι ανώνυμες και δεν είναι δυνατόν να παρακολουθήσουν την δραστηριότητα της περιήγησής σε άλλους ιστότοπους.

Preferences
Τα λειτουργικά cookies παρακολουθούν την σωστή λειτουργία του ιστότοπου μας και επιτρέπουν στον ιστότοπο να θυμάται τις επιλογές που κάνετε (π.χ. προτιμήσεις γλώσσας ή περιοχής).
  • _at_cm_hide

Απορρίψη όλων των υπηρεσιών
Save
Δέχομαι όλες τις υπηρεσίες