Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

- Advertisement -

Η έναρξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2021” είναι ιδιαίτερης σημασίας, γιατί αφενός η ενεργειακή αυτονομία της χώρας μας συνδέεται και με την κατανάλωση ενέργειας στον κτιριακό τομέα και αφετέρου οι πολίτες δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους.

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων στο πρόγραμμα ξεκίνησε στις 13 Δεκεμβρίου 2021 με δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για χρονική περίοδο πενήντα (50) ημερών.

Η περίοδος όμως αυτή συνέπεσε αφενός με τις μέρες των εορτών και αφετέρου με τη λήψη «Εκτάκτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας» έως και τις 31 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα σχετικές εκδοθείσες Αποφάσεις.

Τα πρόσθετα αυτά μέτρα για την αποτροπή διάδοσης της πανδημίας δημιουργούν δυσχέρειες στη σύνταξη των φακέλων υποβολής, αφού είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία του Μηχανικού για την επιθεώρηση του ακινήτου και την συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, τα οποία αποτελούν έκτακτες συνθήκες, ζητάμε να προχωρήσετε σε παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ 2021”, όπως εξάλλου προβλέπεται και στο Κεφ. 5.4 του οδηγού του προγράμματος, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 25 ημερών από την ισχύουσα καταληκτική ημερομηνία.

Με εκτίμηση,
Για την ΚΔΕ της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Δημόπουλος